Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Ngrohni furrën në 180 ° C.
Në një tavë të madhe hidhni patatet me 1 lugë gjelle vaj.
Patatet duhet të vendosen në një shtresë vetme me pak hapësirë rreth tyre.
Piqini për 30 minuta ose deri sa të marrin ngjyrë të artë dhe të freskët.
Ndërkohë hidhni turshitë dhe qepët me gjethet e sallatës.
Në një tas, rrihni lëngun e turshive me vajin e mbetur, 1 lugë gjelle ujë, pluhurin e mustardës dhe sheqerin.
Pas 30 minutash, shtoni djathin Brie në tavën e pjekjes duke lëvizur patatet për të krijuar hapësirë dhe piqini për 5 minuta të tjera, derisa djathi të ketë filluar të shkrihet.
Nxirreni tavën dhe sherbejeni me salcën e përgatitur dhe pak nga receli i kumbullave.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment