Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Një një tas përzijeni hudhrën me qepën dhe kalojini në një tigan me pak vaj ulliri.
Trazojini vazhdimisht deri sa të skuqen pak 3-4 minuta.
Shtoni 1 lugë çaji speci të kuq, 1/2 lugë çaji kripë dhe 1/4 lugë çaji piper të zi dhe vazhdoni gatimin derisa qepa të marrë ngjyrë kafe të artë.
Shtoni domatet e konservuara dhe i përzieni për tu kombinuar.
Kur përzierja fillon të flluskojë ulni nxehtësinë dhe vazhdoni gatimin derisa salca të jetë aromatizuese dhe të mos ketë më shije të papërpunuar, rreth 20 minuta.
Ndërkohë shtoni djathin parmixhano dhe gjethet e borzilokut.
Duke përdorur një lugë, krijoni hapësira mes tiganit dhe hidhni vezët një nnga një.
Mbulojeni tiganin me kapak dhe lërini të gatuhen deri sa vezët të jenë mpiksur.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment