Pasta me salcë fasulesh të përgatitur vetë

Ingredientët

  • Makarona të shkrurtra
  • 1 lugë gjelle vaj ulliri ekstra të virgjër
  • 1 qepë e vogël
  • 5 gota fletë brokoli
  • ¼ filxhan stika pishe
  • Limon
  • Për salcën:
  • 1 gotë e gjysëm fasule e bardhë e zier
  • ¼ filxhan supë perimesh
  • 3 lugë lëng të freskët limoni
  • 2 lugë vaj ulliri ekstra të virgjër
  • ¼ filxhan maja ushqyese
  • 1 thelpi hudhër
  • ¼ lugë çaji pluhur qepe
  • ½ lugë çaji kripë
  • Piper i zi

Udhëzimet

1

ushqyese, hudhrën, pluhurin e qepës, kripën dhe piperin dhe bëjini krem.

2

Vini një tenxhere të madhe me ujë të kripur në sobë dhe zieni makaronat sipas udhëzimeve në paketim.

3

Kullojini dhe vendosini mënjanë.

4

Nxehen 1 lugë gjelle vaj ulliri në një tigan të madh mbi nxehtësinë mesatare.

5

Shtoni qepën dhe salcën e përgatitur dhe lërëni të tiganiset rreth 5 minuta.

6

Shtoni sipër brokolin e copëtuar dhe gatuajeni edhe për 3 - 5 minuta të tjera ose deri sa të tendoset. Shtoni ujië ose lëngun e perimeve dhe lëreni të ziejë deri sa brokoli të zbutet.

7

Shtoni kripë, piper dhe lëng limoni sipas dëshirës dhe hidheni masën e përgatitur tek makaronat.

8

Shërbejeni secilën pjatë me stikat e pishës.

Lini një koment