Gjoks pule i pjekur me perime

Gjoks pule i pjekur me perime

Persona: 4
Koha e përgatitjes: 10 minuta Koha e gatimit: 25 minuta

Ingredientët

  • 4-5 fileto pule ose gjoks pule
  • 5-6 patate
  • 5 karota
  • 2 lugë gjelle vaj ulliri
  • 1 lugë çaji qepë pluhur
  • 1 lugë çaji hudhër pluhur
  • ¾ lugë çaji spec i kuq pluhur
  • Kripë, piper të zi për shije
  • Për marinimin:
  • 2 lugë gjelle vaj ulliri
  • 2 lugë gjelle uthull molle
  • ½ lugë çaji me mustardë
  • Majdanoz i freskët
  • 1 thelpi hudhër

Udhëzimet

1

Parangrohni furrën në 200 gradë së bashku me tavën ku keni shtruar më parë një letër kuzhine.

2

Në një enë bashkoni të gjithë përbërësit e salcës dhe marinoni me të mishin e pulës.

3

Perimet i prisni në copa të vogla dhe i bashkoni në një tavë të gjitha bashkë.

4

I shtoni qepën pluhur sipër, specin, hudhrën, pak kripë dhe piper.

5

I trazoni me dorë perimet dhe i fusni të piqen për 30 minuta.

6

Shërbejini të ngrohta. Ju bëftë mirë!

Lini një koment