Gjoks pule me oriz dhe ananas

Ingredientët

  • 1 lugë gjelle vaj ulliri
  • Gjoks pule pa lëkurë
  • 2 lugë çaji përzierje erëzash
  • 1 kanaçe domate të pjekura
  • 1 kuti ananas të konservuar
  • 1/4 filxhan salcë për Barbecue
  • Oriz i zier i nxehtë
  • Gjethe të freskëta majdanozi

Udhëzimet

1

Në një tigan ngrohni vajin mbi nxehtësinë mesatare.

2

Shtoni mishin e pulës bashkë me erëzat dhe lëreni të skuqet për rreth 5 minuta sa të mos jetë më rozë.

3

Shtoni sipër domate, ananas dhe salcë Barbecue.

4

Gatuajeni edhe 7-8 minuta sa të jetë gatuar plotësisht mishi dhe hidheni tek orizi i zier më parë.

5

Sipër mund ta dekoroni dhe më majdanoz të grirë.

Lini një koment