Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Në një tigan të mesëm, kombinoni 2 gota qumështi me 1/4 gotë sheqer dhe kripë dhe vendoseni të ziejë duke e trazuar të shkrihet sheqeri.
Hiqeni nga nxehtësia.
Në një tas të mesëm rrihni miellin e misrit me pluhurin e kakaos dhe 1/4 gotë e sheqerit të mbetur derisa të skuqen.
Shtoni 1/4 gotën e qumështit të mbetur dhe ziejini.
Kalojeni këtë përzierje në qumështin e nxehtë në tigan dhe lëreni të ziejë sërish duke e trazuar vazhdimisht.
Ulni nxehtësinë dhe ziejini, duke e rrahur vazhdimisht derisa pudingu të jetë mjaft i trashë.
Në një tas të mesëm rrihni vezën me të verdhat e vezëve.
Gradualisht shtojeni vezën tek pudingu I kakaos së nxehtë derisa të përfshihen plotësisht me njëra-tjetrën dhe ziejeni pudingun përsëri rreth 2 minuta.
Kullojeni pudingun në një tas mesatar dhe shtoni çokollatën e copëtuar, gjalpin dhe vaniljen dhe ziejini derisa çokollata dhe gjalpi të shkrihen dhe të njëtrajtësohen.
Transferojeni pudingun në kupat ku doni ta servirni dhe lëreni të ftohet.
Shërbejeni me krem ëmblësirash.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment