Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Ngrohni furrën në 220 gradë Celsius.
Në një tavë vendosni letër pergamene dhe vendosni sipër petën e picës.
Në një tigan me pak vaj ulliri hidhni salçiçet të skuqen.
Më pas nxirrini dhe kalojini në një pjatë me letër kuzhine që të thithet vaji i tepërt.
Ndërkohë tek peta në tavë hidhni djathin dhe sipër shtroni salçiçet bashkë me domatet e ndara në mes.
Hidhni edhe pak nga qepët e njoma të prera imët dhe futeni në furrë.
Lëreni të piqet për 8 minuta deri sa djathi të shkrijë.
Nxirreni picën dhe hidhni sipër vezët një nga një duke shtuar dhe kripë sipas dëshirës.
Futeni sërish në furrë deri sa vezët të jenë mpiksur.
Shërbejeni me pak vaj ulliri nga sipër sipas dëshirës.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment