E nisim ditën me një picë super të shijshme dhe plot energji!

Ingredientët

  • Një petë picash e papjekur
  • Vaj ulliri
  • Djathë cedar 1 filxhan
  • Domate qershi
  • Qepë të njoma
  • 4 vezë
  • Kripë
  • Salçiçe

Udhëzimet

1

Ngrohni furrën në 220 gradë Celsius.

2

Në një tavë vendosni letër pergamene dhe vendosni sipër petën e picës.

3

Në një tigan me pak vaj ulliri hidhni salçiçet të skuqen.

4

Më pas nxirrini dhe kalojini në një pjatë me letër kuzhine që të thithet vaji i tepërt.

5

Ndërkohë tek peta në tavë hidhni djathin dhe sipër shtroni salçiçet bashkë me domatet e ndara në mes.

6

Hidhni edhe pak nga qepët e njoma të prera imët dhe futeni në furrë.

7

Lëreni të piqet për 8 minuta deri sa djathi të shkrijë.

8

Nxirreni picën dhe hidhni sipër vezët një nga një duke shtuar dhe kripë sipas dëshirës.

9

Futeni sërish në furrë deri sa vezët të jenë mpiksur.

10

Shërbejeni me pak vaj ulliri nga sipër sipas dëshirës.

Lini një koment