Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Mishin e pulës futeni në një tenxhere të ziejë në ujë me kripë për 15-20 minuta.
Më pas kullojeni dhe vendosini në një tavë me pak gjalpë, hidhini pak kripë sipër dhe futeni në furrë të piqen në 180°C.
Ndërkohë në një tigan hidhni pançetën, kur të jetë skuqur mjaftueshëm shtoni qepën e grirë imët dhe hudhrën e prerë në feta.
Shtoni kripë dhe piper të zi dhe skuqeni derisa qepa të jetë zbutur paksa.
Bashkoni dhe kërpudhat e prera në feta dhe 2 lugë vaj ulliri dhe vijoni kaurdisni kërpudhat.
Sapo kërpudhat të marrin faqe shtoni dhe panën.
Shtoni te pula salcën me kërpudha dhe një gotë lëng nga lëngu i zierjes së pulës.
Sipër shtoni dhe disa degë trumze.
Rrisni temperaturën e sobës në 220°C dhe piqeni tavën akoma për 10-15 minuta të tjera.
Shoqërojeni me disa perime të pjekura në furrë ose zgarë.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment