Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Qëroni qepujkat dhe vendosini ne një tas të mbushur me ujë të ftohtë.
Ngrohni furrën në 220°C
Në një tenxhere të thellë hidhni vajin e ullirit dhe qepën dhe skuqini sa qepa të bëhet e butë dhe transparente.
Shtoni salcën e domates, mishin dhe skuqeni mirë nga të gjitha anët (gati 5 minuta).
Kulloni dhe shtoni qepujkat, dafinën, uthullën, piperin e kuq dhe të zi dhe trazojini mirë me lugë druri.
Hidhni ujin dhe rregullojeni gjellen me kripë sipas shijes tuaj.
Transferojeni gjellën në vorbën e qeramikës, verini kapakun dhe futeni në furrën e ngrohur për gati 2 orë.
Kontrolloni gjellën nëse do ketë nevojë për ujë shtesë çdo 30 minuta.
Në fund shijoni gjellën për kripë nëse ka nevojë për më tepër.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment