Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Në ujë të vakët shtoni majanë, sheqerin dhe i trazoni mirë. Pastaj shtoni miellin, kripën, uthullën dhe i trazoni mirë.
Masa rekomandohet të punohet me një mikser. Pasi e keni punuar mirë brumin, e lini të qendrojë për 20 minuta, derisa të dyfishohet vëllimi.
Në një tigan të thellë, me vaj të nxehur mirë, merrni një lugë gjellë nga masa e petullave dhe vendoseni për tu skuqur. E lini të skuqet mirë nga të dyja anët. Kështu veproni me të gjithë brumin e petullave.
Zjarri duhet të jetë mesatar dhe duhet të ketë mjaftueshëm vaj, në mënyrë që petullat të vetërrotullohen. Uthulla përdoret që petullat të mos marrin shumë vaj.
Kështu veproni me të gjithë brumin e petullave.
Rekomandohet që sa herë të merrni masën me lugën e gjellës, ta lagni me ujë më parë. Kjo do të shmangë ngjitjen.
Pasi petullat të jenë skuqur, konsumojini të ngrohta duke i shoqëruar me sheqer, djathë ose reçel.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment