Salatë me shalqi, djathë të bardhë dhe mente
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Sugjerojmë:
Skuqni në zjarr mesatar dhe në vaj të bollshëm ulliri kungujt e prerë.
Vendosini në një pjatë me letër thithëse, që t'i ikë vaji i tepërt.
Vendosni makaronat të ziejnë në ujë të valuar me kripë.
Në një tigan shtoni 2 lugë vaj ulliri dhe kaurdisni thelpin e hudhrës në zjarr të ulët, sa të lëshojë aromën.
Hiqeni më pas dhe shtoni në tigan kungujt e skuqur dhe 2 garuzhde nga uji i makaronave.
Shtoni djathin e grirë, përziejeni sa të shkrijë dhe shtoni spaghettit.
Përziejini mirë sa të lidhen makaronat me djathin.
Shërbejini menjëherë me borzilok të freskët sipër. Ju bëftë mirë!
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Qëro dhe prej kastravecët në feta shumë të holla ose gri i trashë. Vendosi në një tas, shto pak kripë dhe lëri 5 minuta të nxjerrin ujin e tepërt. Ndërkohë, përziej kosin me hudhrën, lëngun e limonit, pak kripë,...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment