Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Sugjerojmë:
Filloni duke marinuar mishin me kripë e piper të zi, para dhe mbrapa.
Ngrohni tiganin dhe skuqni gjalpin. Shtoni vajin e ullirit dhe hudhrat.
Vendosni për të skuqur bifetekun, por jo plotësisht. Më pas i hiqni, i mbuloni me letër alumini dhe i lini mënjanë.
Në po të njëjtin tigan, pas 30 sekondash shtoni edhe kërpudhat.
Sapo këpudhat të zbuten shtoni panën e kuzhinës, pak kripë, piper dhe e lini në zjarr derisa salca të trashet disi.
Tani shtoni copat e biftekut dhe i zhysni në salcë në mënyrë që të gatuhen mirë.
Pas gati 10-12 minutash ato do të jenë gati.
I shërbeni të ngrohta me një degë rozmarinë sipër. Ju bëftë mirë!
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment