Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Pastrojmë peshkun nga luspat dhe organet, duke e prerë pjesen e barkut deri në afërsi të gojës.
E lajmë me ujë të bollshëm dhe e marinojmë me erëzat.
E vendosim në tavë dhe shtojmë domatet dhe thelpinjtë e hudhrës (të pa prera).
Domatet i shpojmë pak me majën e thikës të lëshojnë lëngun gjatë pjekies.
E pjekim në temperaturë 180 C .
Nëse e doni pak kërce mund ta ngrini temperaturën në fund të procesit deri ne 200 C
Shtrydhim sipër një kokërr limon.
Dhe tava do të jetë gati për 30 minuta.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment