Salca më e mirë për spaghettit është ajo që gatuhet nga duart tuaja. Ja si ta realizoni hap pas hapi

Salca më e mirë për spaghettit është ajo që gatuhet nga duart tuaja. Ja si ta realizoni hap pas hapi

Persona: 8
Koha e përgatitjes: 10 minuta Koha e gatimit: 35 minuta

Ingredientët

  • 4 domate me madhësi mesatare
  • 3 lugë gjelle gjalpë
  • 2 qepë mesatare të grira imët
  • ¼ filxhan me vaj ulliri
  • ½ lugë çaji me kripë
  • 20 gram borzilok i freskët
  • Djathë i grirë parmigiano

Udhëzimet

1

Qëroni domatet dhe i bëni pure në një mikser.

2

Më pas i hiqni dhe i lini mënjanë.

3

Shkrini gjalpin në një tigan. Më pas shtoni qepën dhe i lini të zbuten për gati 8 minuta.

4

Më pas shtoni edhe hudhrën.

5

Pas 2 minutash shtoni domatet, vajin e ullirit, pak kripë, borzilokun dhe i përzieni mirë.

6

E lini salcën në zjarr të avashtë për 15-25 minuta duke e trazuar vazhdimisht.

7

Shërbejeni salcën e freskët sa herë të gatuani pasta. Sipër mos harroni t’i shtoni pak djathë parmigiano.

Lini një koment