Patate të pjekura mrekullisht me limon

Patate të pjekura mrekullisht me limon

Persona: 6
Koha e përgatitjes: 10 minuta Koha e gatimit: 45 minuta

Ingredientët

  • 1 kg patate të vogla në madhësi
  • 1/3 filxhan me vaj luledielli
  • 1 ½ lugë çaji me rigon
  • Kripë, piper të zi
  • ¼ filxhan me lëng limoni
  • 1 lugë gjelle hudhër e grimcuar
  • 3 lugë gjelle majdanoz i freskët

Udhëzimet

1

Parangrohni furrën në 200 gradë.

2

Merrni një tavë dhe shtroni në të një letër kuzhine.

3

Patatet i qëroni dhe i prisni në copa të vogla. I shtoni tek tava dhe i marinoni me vaj ulliri, rigon, kripë, piper.

4

I përzieni mire me dorë dhe i fusni në furrë të piqen për 35 minuta.

5

Më pas i nxirrni nga furra. I shtoni sipër lëngun e limonit, hudhrat, dhe i përzieni sërish patatet.

6

I fusni sërish në furrë për 10 minuta derisa patatet të marin një ngjyrë kafe të artë. I shtoni sipër majdanoz dhe shërbejini të ngrohta!

Lini një koment