1.Ngrohni furrën në 200 gradë. 2.Vendosni në furrë tavën me letër kuzhine sipër. 3.Rrihni vezën me 1 lugë çaji ujë në një tas të vogël dhe lëreni mënjanë. 4.Rrihni të verdhën e vezës, kremin e djathit, sheqerin, lëngun e limonit dhe vaniljen në një tas të mesëm me një mikser elektrik deri sa të krijohet […]
1.Ngrohni furrën në 200 gradë.
2.Vendosni në furrë tavën me letër kuzhine sipër.
3.Rrihni vezën me 1 lugë çaji ujë në një tas të vogël dhe lëreni mënjanë.
4.Rrihni të verdhën e vezës, kremin e djathit, sheqerin, lëngun e limonit dhe vaniljen në një tas të mesëm me një mikser elektrik deri sa të krijohet një masë kremoze.
5.Shtrojini petat në tavë të prera në mes secilën.
6.Secilën nga prerjet ndajeni në tetëkëndësh.
7.Secilën lyejini në mënyrë të barabartë me masën e krijuar dhe në mes hidhni kremin e djathit të pa përhapur dhe mblidhini këndët në mes.
8.Sipër lyejini me vezën e rrahur me ujë dhe futini në furrë.
9.Piqini petat deri sa të marrin ngjyrë, rreth 18-20 minuta.
Një recetë shumë ushqyese për fëmijët 4-5 vjeç: pa sheqer të shtuar, të pasura me fibra, antioksidantë dhe shije që i pëlqen edhe mëngjesit më kapriçioz. Udhëzime: 1. Piqni pataten e ëmbël derisa të zbutet (në furrë për rreth...
Ke pyetur ndonjëherë pse djathi zviceran ka ato vrima kaq të njohura? Për vite me radhë, fëmijët (dhe ndonjëherë edhe të rriturit) janë argëtuar me idenë e minjve të vegjël që kafshojnë djathin duke lënë boshllëqe pas tyre. Por...
Në disa fshatra të vegjël arbëreshë në Sila të Kalabrisë, ka një recetë që prej gjashtë shekujsh nuk është shkruar kurrë në italisht. Nuk ka as libra gatimi, as video në internet. Ka vetëm fjalë të pëshpëritura në arbërisht,...
Komento