Peta me krem djathi dhe vezë për mëngjes të mirë

Veshtiresia
Mesatare
Koha gatimit
15 minuta
Sugjerohet për:
2 persona
Kalori:
243
1 vezë e madhe plus 1 e verdhë veze
Krem djathi
Sheqer
1/4 lugë çaji ekstrakt vanilje
1 lugë çaji lëng limoni
Një kuti me peta frigoriferi

1.Ngrohni furrën në 200 gradë. 2.Vendosni në furrë tavën me letër kuzhine sipër. 3.Rrihni vezën me 1 lugë çaji ujë në një tas të vogël dhe lëreni mënjanë. 4.Rrihni të verdhën e vezës, kremin e djathit, sheqerin, lëngun e limonit dhe vaniljen në një tas të mesëm me një mikser elektrik deri sa të krijohet […]

1.Ngrohni furrën në 200 gradë.

2.Vendosni në furrë tavën me letër kuzhine sipër.

3.Rrihni vezën me 1 lugë çaji ujë në një tas të vogël dhe lëreni mënjanë.

4.Rrihni të verdhën e vezës, kremin e djathit, sheqerin, lëngun e limonit dhe vaniljen në një tas të mesëm me një mikser elektrik deri sa të krijohet një masë kremoze.

5.Shtrojini petat në tavë të prera në mes secilën.

6.Secilën nga prerjet ndajeni në tetëkëndësh.

7.Secilën lyejini në mënyrë të barabartë me masën e krijuar dhe në mes hidhni kremin e djathit të pa përhapur dhe mblidhini këndët në mes.

8.Sipër lyejini me vezën e rrahur me ujë dhe futini në furrë.

9.Piqini petat deri sa të marrin ngjyrë, rreth 18-20 minuta.

Komento