Supë me hithra dhe perime, me shije dhe vlera të pakrahasueshme
Një qepë e prerë hollë
2 thelpinj hudhre të shtypur
1 patate mesatare
1 karrotë mesatare
3 filxhanë çaji lëng perimesh
3 filxhanë çaji plot me hithra
Kripë, piper
1.Vendosni tenxheren në zjarr dhe hidhni në të lëngun e perimeve, qepën, hudhrën, copat e patateve dhe karrotave.
2.Kur të marrë lëngu valë, uleni temperaturën dhe lëreni të ziejë për pesë minuta.
3.Më pas shtoni hithrat dhe prisni sërish pesë minuta të tjera deri sa patatet të jenë zbutur dhe hithrat të jenë tretur.
4.Hiqeni tenxheren nga zjarri dhe lëreni të ftohet pak.
5.Më pas të gjithë përbërësit e supës përziejini në një mikser deri sa të përfitoni një masë homogjene dhe kremoze të cilën duhet ta hidhni sërish në tenxheren fillestare.
6.Ngroheni pak dhe hidhni kripë dhe piper.
7.Për ta servirur, hidhni pak vaj ulliri në sipërfaqe dhe arra të pjekura.
•Përveç gjalpit përbërësit e tjerë i bashkojmë në një tas dhe pastaj i hedhim në një tepsi ku lyejmë pastaj petët një e nga një. •Shtroni petë, hidhni gjalpin dhe mos i shtypni me presion petët. •Pjekja të bëhet...
•Pastroni gjethet e rrushit dhe vendosi në ujë të vluar derisa të ndryshojnë ngjyrë. •Shpërlajini me ujë të ftohtë dhe lërini të kullojnë, qe t’i keni gati për të mbështjellë japrakët. •Në fillim kaurdisni me vaj ulliri qepët dhe...
Në një blender, bashkoni lulelakrën, vezët, vajin e ullirit dhe kripën. Skuqni petullat në një tigan të nxehtë të lyer me gjalpë të shkrirë. Shërbejeni me salcë kosi👩🏼🍳 View this post on Instagram A post shared...
Lini një koment