Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Si fillim lani me ujë të bollshëm mollët dhe t’i qëroni nga lëkura dhe bërthamat, e më pas pritini në disa copa.
Në një tenxhere hidhni lëkurën e limonit të qëruar shtoni dhe mollët e prera dhe mbulojini me ujë.
Vendoseni tenxheren në zjarr dhe lëreni masën që të zjejnë.
Pasi të kenë marrë valë, ulni nxehtësinë dhe vendosini kapakun tenxheres.
Lërini mollët që të ziejnë dhe për 30 – 40 minuta të tjera.
Kështu kur t’i kulloni ato do të jenë të buta sa do të shtypen dhe me pirun.
Pasi të ketë kaluar koha e nevojitur, kulloni mollët dhe mund t’i shtypni në kullore me një lugë, ose t’i vendosni në grirësin elektrik (mikser).
Mollët do të krijojnë një formë pureje, të cilën do ta kaloni përsëri në tenxhere.
Mateni purenë e mollëve, sa gota me pure të keni aq gota me sheqer do të hidhni.
Vendoseni përsëri tenxheren në zjarr të ngadaltë derisa sheqeri të shkrijë plotësisht.
Pasi kokrrizat e sheqerit të jenë shkrirë shtoni lëngun e limonit.
Vazhdoni ta përzjeni derisa masa të fillojë të ndryshojë ngjyrë dhe të mpikset.
Masa do të marrë një ngjyrë të thellë kafe, dhe do të jetë e trashë.
Pastaj ngrohni furrën e sobës në 70 gradë celsius.
Në një tavë jo shumë të madhe vendosni një letër pjekjeje lyejeni me pak gjalpë dhe hidhni masën me mollë.
Me ndihmën e një luge drejtojeni në mënyrë që trashësia të jetë e njëjtë në të gjithë sipërfaqen.
Vendoseni tavën në furrën e parangrohur përreth një orë, në mënyrë që të thahet plotësisht.
Ky proces do t’i japë marmalatës dhe formën e saj karakteristike.
Më pas hiqeni nga furra dhe lëreni të ftohet.
Për ta ruajtur mjafton vetëm ta largoni nga tava dhe ta mbështillni me qese kuzhine ose ta vendosni në një enë qelqi me kapak në frigorifer.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment