Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Sugjerojmë:
Lajmë dhe pastrojmë mashurkat.
I hedhim në ujë të valuar me kripë dhe i ziejmë për 15 minuta. Ndërkohë kaurdisim mishin me qepën në 3 lugë gjelle vaj ulliri deri sa qepa të zbutet mirë.
Shtojmë hudhrat të grira dhe domaten të grirë në rende.
I lëmë të marrin valë, më pas shtojmë pak pure domateje, kripë, piper të zi.
Shtojmë ujin nga uji e zierë i mashurkave dhe lëmë mishin të ziejë deri sa të ngulet piruri lehtë. Atëherë shtojmë mashurkat.
I lëmë të ziejnë dhe 10-15 minuta së bashku. 2 minutat e fundit shtojmë majdanozin dhe shërbejmë mashurkat e ngrohta. Ju bëftë mirë!
Receta marrë nga shqiptarja.com
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment