Sallatë miks me panxhar, rosto viçi dhe djathë brie
2 feta bukë thekre
3 lugë rrepë të copëtuar
1/4 filxhan krem kosi
2 lugë majonezë
2 lugë mustardë
4 gota spinaq
4-5 feta rosto viçi
4 copa djathë brie, të prerë në kube
3/4 filxhan feta panxhari turshi
3 gota sallatë jeshile
Kripë, Piper i zi
1.Thekni bukën. 2.Ndërkohë në një enë hidhni kremin, rrepë, majonezë, mustardë, 3 lugë ujë, 3/4 lugë çaji kripë dhe piper 1/4 lugë çaji. 3.Shtoni spinaqin, sallatën, djathin dhe përzijini mirë për të kombinuar. 4.Pritini bukën e thekur dhe mishin në copa të vogla dhe përzijini me panxhar dhe hidhini mbi sallatën e përgatitur.
Filetot e peshkut i marinojmë me vaj ulliri, hudhër, lëng limoni, trumzë dhe rigon për 20 minuta. Në një tavë për pjekje, vendosim domatet e prera në feta dhe i spërkasim me kripë e vaj ulliri. Shtojmë peshkun sipër...
Ziejmë tagliatelle-t në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, në një tigan të madh, ngrohim vajin e ullirit dhe gjalpin. Shtojmë hudhrën dhe kërpudhat, duke i skuqur derisa kërpudhat të zbuten dhe të marrin një ngjyrë...
Në një tigan të thellë, skuqim qepën në vaj ulliri dhe gjalpë derisa të zbutet. Shtojmë orizin dhe e përziejmë për disa minuta. Hedhim lëngun e perimeve gradualisht, duke shtuar nga një garuzhde dhe duke përzier vazhdimisht derisa orizi...
Lini një koment