Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Vendosni roston të zihet në një tenxhere me presion.
Kombinoni salcën e boronicës, mustarden, sheqerin kaf dhe lëngun e limonit dhe derdheni mbi rosto.
Mbyllni kapakun dhe sigurohuni që ventilimi të jetë i mbyllur.
Zgjidhni vendosjen manuale dhe rregulloni presionin në kohë të lartë dhe vendoseni për 25 minuta.
Kur të mbarohet gatimi, lejoni që presioni të lirohet në mënyrë të natyrshme për 10 minuta.
Hiqeni nga pjekja dhe mbajeni të ngrohtë.
Hiqni lëngjet e gatimit me 2 filxhanë.
Kthejini lëngjet në tenxhere me presion dhe lerini në ngrohje të lartë.
Në një tas të vogël, përzjeni miellin e misrit dhe ujin dhe gradualisht përzijeni me lëngun e mishit.
Gatuajeni derisa salca është trashur 1-2 minuta.
Shërbejeni me mishin e derrit.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment