Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Në një enë hidhni vezën dhe e rrihni pak.
Më pas shtoni sheqerin dhe qumështin dhe i trazoni sa sheqeri të tretet.
Shtoni me avash miellin duke e trazuar vazhdimisht që të mos formohen kokrriza.
Shtoni lëngun e limonit, fryrësin e ëmbëlsirave dhe pak kripë.
Trazojeni mirë dhe lërëni brumin të pushojë për 30 minuta.
Gjatë kësaj kohë merrni mollët,lajini dhe ndajini në feta rrumbullake të holla.
Fetat e mollëve futini në brumin e përgatitur dhe lyejini nga të dyja anët.
Mollët hidhini në tiganin me vaj të nxehtë dhe skuqini si petullat.
Kur ti hiqni nga zjarri hidhini në një enë me letër kuzhine që letra të thithë vajin e tepërt.
Petullat e mollës mund t’i shërbeni me pak sheqer pluhur sipër ose kanellë.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment