Rizoto e lëngshme me kungulleshka dhe djathë

Rizoto e lëngshme me kungulleshka dhe djathë

Persona: 4
Koha e përgatitjes: 10 minuta Koha e gatimit: 15 minuta

Po vret mendjen për drekën? Ja tek e ke një super ide

Ingredientët

  • 2 kungulleshka të vogla
  • 2 lugë gjelle gjalpë
  • 1 qepë
  • 180 gramë oriz
  • 500 ml ujë i ngrohtë
  • 150 gr djathë i bardhë
  • 70 gr djathë i grirë kaçkavall
  • 1 lugë gjelle lëng limoni
  • piper i zi

Udhëzimet

1

Në një tigan skuqni gjalpin.

2

Prisni më pas qepën në fije të holla dhe shtojeni tek gjalpi i shkrirë. Skuqeni derisa qepa të fillojë të marrë ngjyrë të artë.

3

Shtoni orizin, lëngun e limonit, kripën dhe piperin duke i lënë për 3 minuta në zjarr mesatar. E përzieni herë pas here që të mos ngjisë.

4

Shtoni ujin e ngrohtë tek orizi dhe lëreni të zihet në zjarr të ulët për të paktën 20 minuta.

5

Kur uji të fillojë të nxjerrë bulëza, mbulojeni tiganin me një kapak hermetik dhe lëreni të vlojë për disa minuta.

6

Uji duhet të avullojë i gjithi përpara se ta hiqni tiganin nga zjarri.

7

Grini në feta të holla të dy kungulleshkat. Fijet të jenë sa më të holla.

8

I shtoni tek orizi dhe i lini për 10 minuta të tjera në zjarr.

9

Lëreni orizin të gatuhet derisa edhe kungujt të jenë zbutur.

10

Më pas hiqeni tiganin nga zjarri dhe hidhni në të djathin e bardhë të thërrmuar në copëza të vogla, bashkë me djathin e grirë kaçkavall.

11

Përziejeni atë me kujdes dhe vendosni sërish kapakun mbi tigan. Në këtë mënyrë djathi do të shkrijë me nxehtësinë e orizit.

12

Pas 5 minutash e servirni rizoton nëpër pjata.

Lini një koment