Brownie-t mund të bëhen fantastikë edhe pa çokollatë

Ingredientët

  • ½ filxhan gjalpë
  • 1 gotë sheqer të bardhë
  • 2 vezë
  • 1 lugë çaji ekstrakt vanilje
  • ⅓ filxhan pluhur kakao
  • ½ filxhan miell
  • ¼ lugë çaji kripë
  • ¼ lugë çaji pluhur pjekje
  • Përbërësit për kremin:
  • 3 lugë gjalpë, të zbutur
  • 3 lugë pluhur kakao
  • 1 lugë gjelle mjaltë
  • 1 lugë çaji ekstrakt vanilje
  • 1 gotë sheqer ëmbëlsirash

Udhëzimet

1

Ngrohni furrën në 175 gradë C dhe lyejeni një tavë me miell.

2

Në një tigan të madh shkrini 1/2 filxhan gjalpë.

3

Hiqeni nga nxehtësia dhe përzieni sheqerin, vezët dhe 1 lugë çaji vanilje.

4

Shtoni gjithashtu 1/3 filxhan kakao, 1/2 filxhan miell, kripë dhe pluhur pjekje.

5

Përhapni masën në tavën e përgatitur.

6

Piqeni në furrën e parangrohur për 25 - 30 minuta.

7

Për të bërë kremin kombinoni 3 lugë gjalpë të zbutur, 3 lugë kakao, mjaltë, 1 lugë ekstrakt vanilje dhe 1 filxhan sheqer ëmbëlsirash.

8

Përzijini deri sa kremi të marrë formë homogjene.

9

Dhe hidheni sipër brownie-t të pjekur.

10

Lëreni të ftohet pak deri sa kremi të jetë ngrirë.

Lini një koment