Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Sugjerojmë:
Rrihni vezët derisa të bëhen shkumë. Ndërkohë që i rrihni shtoni sheqerin pluhur dhe vazhdoni t'i përzieni. Sapo masa të jetë bërë e bardhë dhe me shkumë ndaloni procesin.
Bashkojmë lëngun e limonit me ujin dhe më pas e kombinojmë me vezët e rrahura. Lëngu i limonit nuk duhet të përmbajë as tule as bërthama.
Shtojani shkumës duke i trazuar pak nga e pak, në mënyrë që përbërja të mbetet e butë.
Vendoseni masën në një enë metalike dhe më pas e lini në ngrirje për 2-3 orë.
Para se ta servirni kalojeni në blender dhe e shërbeni në gota të futura më parë në ngrirje.
Zakonisht rekomandohet pasi keni konsumuar vakte të bollshme.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment