Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Në një enë hidhni qumështin, vajin, sheqerin, majanë dhe vezën i perzjeni mirë.
Shtoni miellin deri sa të formohet një brumë i butë dhe i lëmuar.
Lëreni të fryhet përafërsisht 1 orë pastaj filloni ta hapni brumin duke e prerë në forma të rrumbullakëta.
Pasi e keni ndarë në copa të vogla lëreni brumin të fryhet edhe 15min.
Pastaj i berliner-at mund t’i mbushni me çokollatë ose reçel sipas deshirës.
Pasi i keni mbushur hidhini në vaj të nxehtë dhe piqini.
Pasi piqen para se ti shërbeni hidhuni sipër sheqer pudër.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment