Tavë me pulë dhe pilaf, receta që s’na mërzitet kurrë!

Veshtiresia
E lehtë
Koha gatimit
40 minuta
Sugjerohet për:
5 persona
Kalori:
361
4-6 racione mish pule ose 1 pulë mesatare
2 qepë
1 lugë gjelle nenexhik i thatë ( opsionale)
Vaj ulliri dhe 1 lugë gjelle gjalpë
6 gota lëng pule
2 gota oriz
Kripë dhe piper të zi

1.Fillimisht në një tenxhere ngrohim 2 lugë gjelle vaj ulliri dhe skuqim pak copat e pulës.2.Shtojmë 6 gota ujë të nxehtë dhe pak kripë dhe ziejmë mishin e pulës për 30 sekonda.3.Ndërkohë në një tigan kaurdisim qepën me një lugë gjelle vaj dhe një lugë gjelle gjalpë deri sa qepa të bëhet transparente.4.Shtojmë orizin ( […]

1.Fillimisht në një tenxhere ngrohim 2 lugë gjelle vaj ulliri dhe skuqim pak copat e pulës.
2.Shtojmë 6 gota ujë të nxehtë dhe pak kripë dhe ziejmë mishin e pulës për 30 sekonda.
3.Ndërkohë në një tigan kaurdisim qepën me një lugë gjelle vaj dhe një lugë gjelle gjalpë deri sa qepa të bëhet transparente.
4.Shtojmë orizin ( të shpëlarë) dhe e skuqim së bashku dhe pak kripë, piper të zi nëse dëshironi një lugë kafe nenexhik të thatë dhe menjëherë shtojmë lëngun e pulës. I japim një valë për 3-4 minuta.
5.E shtrojmë në një tavë, vendosim copat e pulës mbi oriz dhe e vendosim tavën në furrë në temperaturë 180-190 gradë C për 35-40 minuta. Ju bëftë mirë!

Komento