1.Fillimisht në një tenxhere ngrohim 2 lugë gjelle vaj ulliri dhe skuqim pak copat e pulës.2.Shtojmë 6 gota ujë të nxehtë dhe pak kripë dhe ziejmë mishin e pulës për 30 sekonda.3.Ndërkohë në një tigan kaurdisim qepën me një lugë gjelle vaj dhe një lugë gjelle gjalpë deri sa qepa të bëhet transparente.4.Shtojmë orizin ( […]
1.Fillimisht në një tenxhere ngrohim 2 lugë gjelle vaj ulliri dhe skuqim pak copat e pulës. 2.Shtojmë 6 gota ujë të nxehtë dhe pak kripë dhe ziejmë mishin e pulës për 30 sekonda. 3.Ndërkohë në një tigan kaurdisim qepën me një lugë gjelle vaj dhe një lugë gjelle gjalpë deri sa qepa të bëhet transparente. 4.Shtojmë orizin ( të shpëlarë) dhe e skuqim së bashku dhe pak kripë, piper të zi nëse dëshironi një lugë kafe nenexhik të thatë dhe menjëherë shtojmë lëngun e pulës. I japim një valë për 3-4 minuta. 5.E shtrojmë në një tavë, vendosim copat e pulës mbi oriz dhe e vendosim tavën në furrë në temperaturë 180-190 gradë C për 35-40 minuta. Ju bëftë mirë!
•Përveç gjalpit përbërësit e tjerë i bashkojmë në një tas dhe pastaj i hedhim në një tepsi ku lyejmë pastaj petët një e nga një. •Shtroni petë, hidhni gjalpin dhe mos i shtypni me presion petët. •Pjekja të bëhet...
•Pastroni gjethet e rrushit dhe vendosi në ujë të vluar derisa të ndryshojnë ngjyrë. •Shpërlajini me ujë të ftohtë dhe lërini të kullojnë, qe t’i keni gati për të mbështjellë japrakët. •Në fillim kaurdisni me vaj ulliri qepët dhe...
Në një blender, bashkoni lulelakrën, vezët, vajin e ullirit dhe kripën. Skuqni petullat në një tigan të nxehtë të lyer me gjalpë të shkrirë. Shërbejeni me salcë kosi👩🏼🍳 View this post on Instagram A post shared...
Komento