Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Përdorni një blendër për të shtypur biskotat në thërrime të imëta.
Të gjitha biskotat përveç 2 lugëve hidhini në një tas mesatar.
Shtoni djathin krem dhe kripën dhe përzijini derisa të kombinohen në mënyrë të barabartë.
Rreshtoni një fletë pjekje me letër kuzhine në një tavë dhe bëjini biskotat në topa të vegjël dhe transferojeni në fletën e pjekjes së përgatitur.
Ngrijini derisa të ngurtësohen pak, rreth 30 minuta.
Zhytni topat e ngrirë në çokollatën e shkrirë deri sa të vishen dhe kthejini në fletën e pjekjes.
Sipër hidhini thërrimet e mbetura të biskotave sipër dhe ngirjini derisa çokollata të ngurtësohet, rreth 15 minuta.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment