Sugjerojmë:

Kifle me djathë, praktike për t’u përgatitur kurdoherë!

Kifle me djathë, praktike për t'u përgatitur kurdoherë!

Persona: 5
Koha e përgatitjes: 15 minuta Koha e gatimit: 30 minuta

Ingredientët

  • 2 vezë dhe një e verdhë veze për lyerje
  • 2 lugë gjelle sheqer
  • Kripë
  • 50 ml vaj
  • 350 ml qumësht
  • 7 gr maja e thatë
  • 700-750 gr miell
  • 50 gr gjalpë ambienti
  • Mbushja: 300 gr djathë i bardhë në rende
  • 1 tufë koper
  • Kripë

Udhëzimet

1

Në një tas vendosim një vezë të plotë dhe të bardhën e vezës tjetër (E ruajmë të verdhën mënjanë).

2

Shtojmë dy lugë gjelle sheqer, vaj, qumësht, maja birre të thatë, miell, kripë dhe gjalpë ambienti. E punojmë mirë brumin derisa mos të na ngjitet në duar dhe e vendosim në një tas të mbuluar për 1-1.5 orë të pushojë derisa brumi të fryhet.

3

E nxjerrim nga tasi dhe i japim formë të lehtë. E presim në katër kulacë të vegjël. I mbulojmë kulaçët përsëri dhe i lëmë të pushojnë për 15-20 minuta.

4

Ndërkohë grijmë djathin në rende nga ana më e trashë e rendes dhe shtojmë në tas koprën e grirë imët dhe e përziejmë mirë.

5

Marrim një kulaç dhe me shumë pak miell e hapim në një petë rrethore me diametër 20-22 cm.

6

E presim petën në 2 gjysma dhe secilën nga gjysmat i presim në 3 pjesë komplet rrethi pra ndahet në 6 pjesë.

7

Në cdo pjesë vendosim nga një lugë mbushje, marrim cepin e pjesës nga lart e mbulojmë mbushjen dhe e vendosim cepin poshtë bazës.

8

Kështu vazhdojmë në të gjitha pjesët në vijim. I vendosim kifnet në një tepsi ku kemi shtuar letër pjekje dhe i lyejmë me të verdhën e vezëve, të cilën e kemi trazuar me një lugë qumësht.

9

I vendosim në furrë në temperaturë 180 gradë Celsius për 25-30 minuta.

Shënime

Receta marrë nga shqiptarja.com

Lini një koment