Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Për disa ngjarje specifike në jetën tonë, hallva do të ishte një opsion i mirë. Mësoni si ta përgatisni atë vetë, me recetën e Neps.al
Nxehni tiganin në sobë dhe shtoni ½ e vajit dhe gjalpit. Trazojini mirë dhe gradualisht shtoni miellin.
Kur mielli të ketë marrë ngjyrë të kuqërremtë shtoni pjesën tjetër të vajit dhe gjalpit. Ky proces bëhet në zjarr të ngadaltë.
Kur mielli është skuqur, shtoni sipër ujin e nxehtë dhe trazojeni shpejt pasi nuk duhet të formojë kokrriza.
E përzieni akoma dhe gradualisht shtoni sheqerin. Nga fundi i shtoni arrat e thërrmuara dhe përsëri e trazoni.
Kur e shikoni që masa të jetë trashur, merrni dy lugë gjelle dhe filloni t’i jepni formën karakteristike të hallvës.
I vendosni njëra pas tjetrës në një pjatë. Hallva është gati!
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment