Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Në një tas përzjeni së bashku thërrimet e biskotave me 3 lugë sheqer dhe gjalpin e shkrirë.
Shtypni përzierjen në fund të një tave.
Ndërkohë në një tigan bashkoni mjedrat, 2 lugë sheqer, miellin e misrit dhe ujin.
Vëreni të ziejë disa minuta derisa salca të trashet.
Kullojeni salcën përmes një site për të hequr farat e mjedrave.
Në një tas metalik shkrini copat e çokollatës së bardhë me qumësht duke e trazuar herë pas here.
Në një tas të madh përzjeni në mikser së bashku kremin e djathit dhe 1/2 filxhan sheqer.
Pasi të jetë formuar masa kremoze shtoni vezët një nga një.
Bustinën e vaniljes hidheni tek çokollata.
Hidheni gjysmën e kremit të përgatitur mbi thërrimet e biskotave që kemi lënë në tavë.
Sipër hidhni pak nga salca e mjedrës dhe derdhni sipër edhe pjesën e mbetur të kremit.
Shtoni sërish pak nga salca e mjedrës dhe përzijeni lehtë.
Futeni në frigorifer për 8 orë dhe nxirreni 10 minuta para se ta shërbeni.
Shërbejeni me salcën e mbetur të mjedrës.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment