Pasta sipas kuzhinës italiane, me sallam, domate dhe pana

1 pako makarona
1 kg sallam të ëmbël italian
2 lugë vaj ulliri
1/2 lugë çaji piper të kuq
3 thelpinj hudhër
1kuti domate të konservuara
3 lugë majdanoz të freskët të grirë
1/2 lugë çaji kripë
1 1/2 gota pana
Qepë

1.Vini një tenxhere të madhe me ujë të kripur të valojë.

2.Gatuani makaronat sipas udhëzimeve të paketimit.

3.Në një tigan hidhni pak vaj të nxehet dhe shtoni sallamin.

4.Gatuajeni deri sa të marrë ngjyrë dhe shtoni të gjithë përbëresit e tjerë me radhë.

5.Qepën e hudhrën të parat sa qepa të zbutet pak.

6.Më pas me domatet dhe, panën dhe kripën.

7.Ziejini derisa të trashet përzierja, 8 – 10 minuta.

8.Salcën hidheni tek makaronat e ziera dhe përzijeni deri sa të bëhen të njetrajtshme.

9.Kur ti shërbeni mund të shtoni majdanozin për dekor.

Lini një koment