Tavë me patate, salsice dhe perime

Tavë me patate, salsice dhe perime

Persona: 4
Koha e përgatitjes: 10 minuta Koha e gatimit: 30 minuta

Ingredientët

  • 500 gram patate sa më të vogla
  • 1 qepë e kuqe
  • 2 lugë gjelle vaj ulliri
  • ¾ lugë gjelle trumzë e tharë
  • ½ lugë çaji me hudhër pluhur
  • Kripë, piper të zi
  • Salsice të tymosura
  • 2 speca me ngjyra të ndryshme
  • Majdanoz i freskët

Udhëzimet

1

Perimet i lani mirë, i prisni në copa të vogla dhe i vendosni në një tavë.

2

I marinoni me kripë, piper, hudhër pluhur, trumzë dhe vaj ulliri.

3

I fusni në furrën e parangrohur dhe i piqni për 20 minuta në 200 gradë.

4

Më pas i nxirrni nga furra, shtoni specat dhe salsicet.

5

I fusni sërish në furrë për 15 minutat e fundit.

6

I shërbeni sipër me pak majdanoz dhe i shijoni të ngrohta!

Lini një koment