Si të zëmë një brumë të mirë picash

Si të zëmë një brumë të mirë picash

Persona: 2
Koha e përgatitjes: 10 minuta Koha e gatimit: 25 minuta

Ingredientët

  • 2 lugë e gjysmë çaji me maja të thatë
  • 2 lugë çaji me sheqer
  • 1 gotë e gjysmë me ujë të ngrohtë
  • 3 lugë gjelle vaj ulliri
  • 1 ¼ lugë çaji me kripë
  • 4 gota miell

Udhëzimet

1

Në makinën elektrike të brumit rrihni majanë, sheqerin dhe gjysmë gote ujë. I lini të pushojnë për 5-10 minuta.

2

Shtoni pjesën tjetër të ujit, vajin e ullirit, kripën dhe miellin.

3

I përzieni mirë të derisa të arrini një masë kompakte.

4

Transferojeni masën në një enë qelqi. E mbështillini enën me një letër kuzhine që të mos marrë ajër.

5

E lini për 1 orë ose 1 orë e gjysmë të pushojë në temperaturë dhome.

6

Pas kësaj brumi i picave është gati. Ndajeni në dy pjesë, hapeni petën dhe filloni e përgatisni picat sipas dëshirës.

Lini një koment