I gatuar me kërpudha, majdanoz dhe domate, rizoto s’mund të ishte më i shijshëm!
1.Ngroheni vajin dhe gjalpin në një tigan të madh të thellë.
2.Shtoni qepën dhe gatuajeni butësisht për 5 minuta derisa të zbutet.
3.Shtoni kërpudhat dhe hudhrën dhe gatuajeni butësisht për 2-3 minuta.
4.Shtoni orizin dhe mbulojeni me përzierjen e qepëve dhe kërpudha.
5.Hidhni pak verë dhe gatuajeni mbi një nxehtësi mesatare për rreth 3 minuta, duke e nxitur herë pas here.
6.Ulni nxehtësinë dhe shtoni domatet dhe 125 ml lëng dhe gatuajeni për rreth 5 minuta derisa lëngu të absorbohet.
7.Shtoni sërish 125 ml lëng dhe vazhdoni të gatuani derisa të thithet.
8.Përsëriteni me lëngun e mbetur derisa të gjithë të absorbohen dhe orizi të zbutet. Shtoni pak majdanoz dhe gjysmen e djathit parmixhano. Marinojeni për shije. Hidhni dhe spinaq mbi rizoto. Mbulojeni dhe gatuajeni butësisht për 4-5 minuta derisa spinaqi të zbutet komplet. Shërbejeni menjëherë me parmixhanon e mbetur.
Askush nuk e imagjinonte që një kompani gomash do të krijonte pa dashje hierarkinë më të frikshme të botës së gastronomisë. Po, po, Michelin, ajo e gomave që i shohim në çdo servis, është po ajo që sot i...
Ngrohni furrën në 175°C dhe lyeni një tavë pjekjeje (rreth 28×43 cm) me pak vaj. Përzieni mbushjen. Në një tas të madh bashkoni mishin e grirë, vezën, bukën, qepën, domaten, hudhrën, salcën e specit, mustardën, kripën dhe piperin. Përziejini...
Ky topth djathi në formë kungulli është një antipastë argëtuese që mund ta përgatisni për Halloween. Mund të përdorni çdo lloj djathi që preferoni. Përgatit përbërësit. Vendosi të gjithë në tavolinë që t’i kesh gati. Përziej djathërat. Në një...
Lini një koment