Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Parangrohni furrën në 200 gradë Celsius bashkë me tavën ku keni shtruar më parë një letër kuzhine.
Ndani të bardhat e vezëve nga të verdhat.
Rrihni mirë të bardhat me një mikser elektrik. Shtoni kremin e tartarit dhe ekstraktin e vaniljes.
I përzieni sërish për 1 minutë duke i shtuar gradualisht sheqerin dhe kripën.
Marenga duhet të jetë rritur në volum dhe të jetë statike (bëni provën duke e kthyer përmbys).
Masën e krijuar e transferoni në një qese kuzhine.
Filloni e formoni me radhë biskotat sipas formës që dëshironi.
I vendosni tek tava me pak diferencë nga njëra tjetra.
I fusni në furrë të piqen për 1 orë duke i kontrolluar herë pas herë.
Pasi të jenë gati, i nxirrni marengat dhe i lini të pushojnë 1 orë.
Pas kësaj mund t’i shijoni!
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment