Penne me djathë parmigiano dhe salcë me vodka

Penne me djathë parmigiano dhe salcë me vodka

Persona: 4
Koha e përgatitjes: 10 minuta Koha e gatimit: 10 minuta

Penne me vodka, mirë e lexuat!

Ingredientët

  • 1 filxhan me salcë domateje
  • 2 lugë gjelle vaj ulliri
  • ½ qepë e grirë imët
  • 3 thelpi hudhra
  • ½ filxhan me vodka
  • 120 gram proshutë
  • Kripë, piper
  • ¼ lugë çaji spec i kuq pluhur
  • 2/3 filxhan me pana kuzhine
  • ¼ filxhan me djathë parmigiano të grirë
  • 1 lugë gjelle rigon i freskët
  • ¼ filxhan me borzilok
  • 350 gram penne

Udhëzimet

1

Zieni pastat si zakonisht në një tenxhere me ujë e kripë.

2

Ndërkohë në një tigan me pak vaj skuqni qepën me proshutën. I përzieni mirë dhe pas 5 minutash shtoni hudhrat, specin e kuq pluhur dhe i lini edhe 1 minutë në zjarr.

3

Hiqeni tiganin nga nxehtësia dhe shtoni domaten, vodkën, pak kripë dhe piper.

4

I përzieni mirë dhe i vendosni sërish në zjarr. I lini për 15 minuta.

5

Merrni 1 gotë nga uji i pastave dhe ia shtoni salcës.

6

Ndërkohë shtoni pennet. I përzieni mirë. Shtoni pannën.

7

Tani shtoni rigonin, djathin dhe borzilokun.

8

I përzieni edhe njëherë të gjitha bashkë. Shijojini pennet e ngrohta!

Lini një koment