Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
E kush mund t'i rezistojë japrakëve? Askush. Dhe kjo është koha më e mirë për t'i përgatitur e shijuar ato!
Në një tas grijmë hollë qepët e njoma, majdanozin, menten, koprën.
Vëmë një tenxhere me ujë dhe kur të jetë në pikën e vlimit fusim spinaqin, labotin dhe pazin për 1 minutë dhe i nxjerrim.
I presim hollë dhe i bashkojmë me pjesën tjetër të jeshillëqeve. Tek kjo masë shtojmë kripë, vaj ulliri, rigon, nenexhik dhe një gotë oriz.
Për më shumë shije i grijmë dy rripa karote, kungull, spec të kuq, të gjitha të prera shumë imët.
Po tek ai ujë i valuar fusim për 1 minutë dhe gjethet e rrushit. I nxjerrim dhe fillojmë t'i mbushim një nga një duke i rrotulluar dhe mbështjellë.
Në një tenxhere shtrojmë gjethe rrushi dhe pak vaj ulliri. Sipër vendosim një nga një japrakët e bërë gati, i shtojmë ujë të valuar.
I mbulojmë me pjatë që të mos lëvizin.
I lëmë të ziejnë në zjarr të ngadaltë për rreth një orë.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment