Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një enë qelqi shtoni spinaqin e larë mirë dhe të prerë imët, djathin mozarella, gjizën, kremin e djathit, parmigianon, vezët, kripën, piperin dhe trazojini mirë.
Merrni një enë qelqi dhe shtrojeni me salcën e freskët të domateve. Sipër do të vendosim makaronat tub, secila e mbushur me masën që përgatitëm më parë.
I shtrojmë përsëri salcën e domateve, edhe nje shtresë tjetër makaronash të mbushura. Në fund i hedhim djath mozarella.
E fusim në furrë në temperaturë 200 gradë Celsius për 45 minuta. Shijojeni!
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment