Truku që do t’i mbajë kërpudhat tuaja të freskëta, si ditën e parë që i bletë!
Ju kërkoni në frigoriferin tuaj për të gjetur produktet e freskëta që keni blerë një javë më parë, por përfundoni duke gjetur produkte të kalbura dhe të prishura. Për fat të mirë ka disa truke të thjeshta që ju mund të filloni t’i praktikoni.
Si duhen ruajtur kërpudhat që të mos prishen?
Nëse blini kërpudha në një enë plastike, hiqini ato menjëherë nga ena.
Lani çdo papastërti të mbetur dhe përhapni ato në tavolinën e punës për t’u tharë.
Pasi të thahen, mbështillni ato me letër kuzhine dhe vendosini në një qese letre.
I ruani në frigorifer derisa t’i përdorni!
Kjo metodë do ruajë aromën, ngjyrën dhe shijen e mirë të kërpudhave!
Mbrëmjet me miq të shumtë në shtëpi janë gjithnjë një kënaqësi e madhe falë argëtimit e kujtimeve që mbeten, veçanërisht kur ka humor e biseda të këndshme. Por organizimi i saj mund të kthehet në një mundim të jashtëzakonshëm...
Për të përgatitur bazën, përzieni 50 g miell me 50 g ujë të vakët në një kavanoz ose, akoma më mirë, një enë plastike. Sigurohuni që i gjithë mielli të jetë përfshirë dhe lëreni gjysmë të pambuluar në temperaturën...
Të kanë tepruar dy feta picë nga një natë më parë dhe po gëzon sepse sapo kuptove që e ke mëngjesin gati. Ajo që duhet është vetëm t’i ngohësh shpejt e shpejt… po si? Në mikrovalë brumi bëhet si...
Lini një koment