300 gr çokollatë e bardhë, e grirë në thërrime të vogla
3 të bardha veze
300 ml pana nga të cilat 150 ml të jetë e ftohtë nga frigoriferi
4 lugë marmelatë mjedrash ose boronice
250 gr fruta pylli
2 fletë xhelatine
80 gr sheqer
1.Në një tas me ujë të ftohtë, vëmë fletët e xhelatinës, që të hidratohen për 10 minuta.
2.Gjysmën e panës (150 ml) e ngrohim në flakë të ulët, në një tenxhere, dhe sapo të fillojë të krijojë flluskat e para, e heqim, shtojmë fletët e xhelatinës të shtrydhura nga uji i tepërt dhe i përziejmë me lugë druri.
3.E hedhim menjëherë në tasin ku kemi çokollatën e grirë, e përziejmë me rrahësen e vezëve me dorë ose me lugë druri dhe e lëmë mënjanë që të ftohet.
4.Me rrahësen elektrike, rrahim 150 ml pana nga frigoriferi derisa të bëhet si e ngrirë dhe e shtojmë në tasin ku kemi çokollatën me panën tashmë të ftohtë.
5.I përziejmë me kujdes me spatul ose lugë druri dhe e lëmë mënjanë.
6.Me rrahësen elektrike, bëjmë marengë me të bardhat e vezëve, shtojmë sheqerin dhe i rrahim edhe një minutë.
6.Shtojmë gjysmën e mjedrave dhe i përziejmë me spatul.
7.E hedhim tani në tasin ku kemi çokollatën me panën dhe i përziejmë me spatul, me kujdes.
8.Shpërndajmë kremin nëpër forma të vogla ose në një tavë të veshur me plastmasë kuzhine (për ta pasur më të thjeshtë për ta hequr ëmbëlsirën).
9.Vëmë tavën në ngrirje për 4 orë që të ngurtësohet.
10.Përpara se të shërbejmë ëmbëlsirën, ngrohim marmelatën me 2-3 lugë ujë.
11.E heqim nga zjarri pas pak minutash dhe e kalojmë në sitë që t’i heqim kokrrat e marmelatës.
12.Shërbejmë ëmbëlsirën, të cilën e kemi nxjerrë nga ngrirja 15 minuta më parë, me marmelatën dhe gjethe mente për zbukurim.
•Pastroni gjethet e rrushit dhe vendosi në ujë të vluar derisa të ndryshojnë ngjyrë. •Shpërlajini me ujë të ftohtë dhe lërini të kullojnë, qe t’i keni gati për të mbështjellë japrakët. •Në fillim kaurdisni me vaj ulliri qepët dhe...
Në një blender, bashkoni lulelakrën, vezët, vajin e ullirit dhe kripën. Skuqni petullat në një tigan të nxehtë të lyer me gjalpë të shkrirë. Shërbejeni me salcë kosi👩🏼🍳 View this post on Instagram A post shared...
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Lini një koment