Vezë të ziera me lëngun e panxharit

Vezë të ziera me lëngun e panxharit

Persona: 6
Koha e përgatitjes: 5 minuta Koha e gatimit: 5 minuta

Ingredientët

  • 6 vezë të ziera shumë
  • 2 rrepa të ziera
  • 1 gotë ujë
  • 1 gotë uthull molle
  • 1/2 filxhan me sheqer
  • 1 lugë çaji kripë

Udhëzimet

1

Pasi vezët i keni zierë për të paktën 10 minuta, filloni i qëroni.

2

Ndërkohë rrepat e ziera i ndani në copa më të vogla.

3

Në një tenxhere me ujë shtoni uthullën, sheqerin dhe kripën. E lini 1 minutë sa të marrë valë.

4

Merrni një kavanoz, shtoni vezët, rrepat, vezët, rrepat e kështu me rradhë.

5

Në fund i shtoni lëngun dhe e mbyllni kavanozin. E lini për 24 orë në frigorifer.

6

Të nesërmen i ndani vezët përgjysmë dhe do shikoni që do kenë marrë një ngjyrë shumë të bukur përreth.

Lini një koment