Si ta gatuajmë në shtëpi bukën e famshme të Pashkës
500 gram miell gruri
500 gram miell integral
300 gram qumësht + 1 lugë
1 vezë + 1 e verdhë
1 bustinë maja buke
1 gotë vaj
Copa bajamesh për dekor ose fara susami
Ngjyrues ushqimor i kuq (ose ngjyrë tjetër sipas dëshirës)
1.Përzieni të dyja tipet e miellit, me maja dhe kripë. 2.Shtoni gradualisht qumështin, vajin dhe ujin e nevojshëm për të përftuar një masë brumi kompakte. 3.Ndërkohë zieni vezën për 3 minuta, në ujin në të cilin keni hedhur ngjyruesin ushqimor dhe lëreni të ftohet. 4.Pasi brumi të jetë fryrë, me duart e lyera me miell, zgjateni atë derisa të krijoni një shirit të gjatë. 5.Ndajeni në dy pjesë dhe përdridhini me njëra-tjetrën në formë gërsheti. 6.Vendosni vezën në një hallkë të gërshetit, pastaj lyejeni sipërfaqen e bukës me vezën e rrahur me një lugë qumësht. 7.Piqeni për 30 minuta në 200 gradë Celsius. 8.Në fund, dekorojeni me copa bajamesh ose fara susami. Ju bëftë mirë!
Filetot e peshkut i marinojmë me vaj ulliri, hudhër, lëng limoni, trumzë dhe rigon për 20 minuta. Në një tavë për pjekje, vendosim domatet e prera në feta dhe i spërkasim me kripë e vaj ulliri. Shtojmë peshkun sipër...
Ziejmë tagliatelle-t në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, në një tigan të madh, ngrohim vajin e ullirit dhe gjalpin. Shtojmë hudhrën dhe kërpudhat, duke i skuqur derisa kërpudhat të zbuten dhe të marrin një ngjyrë...
Në një tigan të thellë, skuqim qepën në vaj ulliri dhe gjalpë derisa të zbutet. Shtojmë orizin dhe e përziejmë për disa minuta. Hedhim lëngun e perimeve gradualisht, duke shtuar nga një garuzhde dhe duke përzier vazhdimisht derisa orizi...
Lini një koment