Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Në një tas vendosim 4 vezë të plota, i përziejmë mirë.
Shtojmë 80 ml vaj, 125 gr kos, i përziejmë përsëri.
Shtojmë 30 gram parmigiano, pak kripë, nisheshten dhe i përziejmë derisa masa të bëhet homogjene. Më pas shtojmë 250 gr miell dhe pluhurin pjekës.
E përziejmë sa të na formohet një brum i derdhur, por jo i hollë.
Presim në fije ose në rende një kungull të njomë ndërsa domatet qershi i presim në katër pjesë secilën.
Ullinjtë i presim në unaza.
Vendosim format në një tepsi kapaku, i mbushim ato ¾ e kupës dhe sipër vendosim disa kunguj, tek disa katër copa domate e tek disa të tjera ullinj në rrathë.
Por mund ta bëni edhe vetëm me djathë kaçkavall që shkrin.
Vendosim tepsinë në furrë në temperaturë 180 gradë Celsius, për 20-25 minuta. Ju bëftë mirë!
Receta marrë nga shqiptarja.com
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment