1 lugë e vogël sodë për torta të kripura ose për torta të ëmbla pa vanilje
Kripë
Speca me ngjyra të ndryshme
2 lugë gjelle vaj ulliri
Domate qershiza
Djathë për pica
Sallam
1.Ndezim furrën në temperaturën 200° C. 2.Në një tas, hedhim miellin dhe sodën në sitë, kripë, vajin dhe shtojmë qumështin pjesë-pjesë, derisa të kemi një brumë homogjen. 3.E punojmë brumin në tavolinë me pak miell derisa të bëhet elastik. 4.Hapim brumin direkt në letër furre si petë me pak miell dhe e futim në tavën e furrës me letër, ashtu siç është. 5.Sipas dëshirës, vëmë sipër brumit djathë, perime, sallam, etj. 6.E pjekim për 15-20 minuta ose derisa të shohim që ka marrë ngjyrë sipër dhe poshtë.
•Pastroni gjethet e rrushit dhe vendosi në ujë të vluar derisa të ndryshojnë ngjyrë. •Shpërlajini me ujë të ftohtë dhe lërini të kullojnë, qe t’i keni gati për të mbështjellë japrakët. •Në fillim kaurdisni me vaj ulliri qepët dhe...
Në një blender, bashkoni lulelakrën, vezët, vajin e ullirit dhe kripën. Skuqni petullat në një tigan të nxehtë të lyer me gjalpë të shkrirë. Shërbejeni me salcë kosi👩🏼🍳 View this post on Instagram A post shared...
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Lini një koment