Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Pak vezë, mustardë, kos dhe ç'të hash!
Në një tas të vogël përzieni gjithë përbërësit e salcës dhe e lini për disa minuta në frigorifer.
Në një tenxhere të madhe zieni patatet për gati 10 minuta.
Ndërkohë duhet të keni zierë mirë edhe vezët.
I lini për disa minuta në ujë të ftohtë dhe më pas filloni të qëroni patatet dhe vezët.
Patatet i prisni në kubik të vegjël dhe i shtoni në një tas të madh.
Vezët i ndani në katërsh.
Tek tasi ku keni patatet shtoni pak kripë, qepën e njomë të grirë imët dhe majdanozin.
Pasi i keni përzierë shtoni salcën që përgatitët pak më parë.
Në fund i shtoni sipër vezët.
Sallata është gati për t’u ngrënë. Ju bëftë mirë!
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment