Salatë me shalqi, djathë të bardhë dhe mente
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Sugjerojmë:
Pastrojmë, lajmë dhe ziejmë perimet.
Vendosim në ujë fasulet dhe më pas i ziejmë kur të ziejmë perimet e tjera. Nëse përdorni fasule të konservuara në kanoçe s’do të jetë nevoja për këtë hap.
Hedhim perimet e nxehta në një tas dhe shtojmë sipas dëshirës sallatë jeshile, radikio, selino, majdanoz dhe qepë të prerë në feta për të përfunduar pjatën.
I hedhim sallatës vaj ulliri,kripë, piper dhe erëza të tjera sipas dëshirës.
Në një tigan që nuk ngjit skuqim kubet e proshutës speck me 2 lugë vaj.
Pasi të jenë bërë krokante i shtojmë tek sallata.
E servirim në tryezë të ngrohtë dhe e shijojmë!
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Qëro dhe prej kastravecët në feta shumë të holla ose gri i trashë. Vendosi në një tas, shto pak kripë dhe lëri 5 minuta të nxjerrin ujin e tepërt. Ndërkohë, përziej kosin me hudhrën, lëngun e limonit, pak kripë,...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment