Tavë me lulelakër dhe kërpudha, dreka e duhur për këtë të dielë

Tavë me lulelakër dhe kërpudha, dreka e duhur për këtë të dielë

Persona: 5
Koha e përgatitjes: 15 Koha e gatimit: 25 minuta

Pak mozzarella sipër dhe e sigurt që do të lëpini gishtat!

Ingredientët

  • 150 gram djathë mozzarella
  • 1 lulelakër, e pastruar dhe e ndarë në copa të vogla
  • 200 gram kërpudha
  • 2 thelpi hudhra
  • 1 lugë gjelle vaj ulliri
  • kripë dhe piper të zi për shije
  • pak trumzë

Udhëzimet

1

Ngrohni paraprakisht furrën në 200 gradë celsius. Merrni një tavë dhe vendosni në të një letër kuzhine. E spërkasni me pak vaj ulliri.

2

Vendosni me rradhë copat e lulelakrës (pasi i keni larë mirë me ujë të bollshëm).

3

Sërish i shtoni sipër secilës vaj ulliri, kripë, piper. I fusni në furrë për 20-25 minuta, derisa të marin një ngjyrë të artë në sipërfaqe.

4

Ndërkohë që një tas kombinoni kërpudhat me kripë, piper, hudhra. I trazoni mirë.

5

I vendosni edhe këto për t’i pjekur në një tjetër tavë, me letër kuzhinë poshtë vetëm për 10 minuta.

6

Pasi të dyja masat të jenë gati, i nxirrni nga furra dhe kërpudhat ia shtoni sipër lulelakrës.

7

Shtoni djathin dhe e vendosni në furrë për 3 minutat e fundit, derisa djathi të ketë shkrirë.

8

Në përfundim i shtoni trumzën e grirë hollë dhe tava me lulelakër e kërpudha është gati. Ju bëftë mirë!

Lini një koment