Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Me tërshërë, mollë dhe pak fantazi, realizohet një ëmbëlsirë për t'u pasur zili!
Parangrohni furrën në 200 gradë Celsius.
Në një tas kombinoni tërshërën, arrat, kanellën, shurupin e panjes dhe vajin e kokosit. I përzieni mirë.
Në një tas tjetër kombinoni mollët me miellin e misrit, kanellën, arrëmyshkun dhe i trazoni.
Këtë masë shtojeni tani tek ena e parë dhe më pas e kaloni të gjithën në një tavë.
Ngjesheni mirë masën me ndihmën e një spatule. Në sipërfaqe duhet të lini tërshërën.
Tani e fusni në furrë për t’u pjekur për 25-30 minuta, derisa sipërfaqja të marrë një ngjyrë kafe të artë. Shijojeni!
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment