Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Kanë sasinë e duhur të karbohidrateve, proteinave dhe yndyrnave. Nuk kanë nevojë për pjekje!
Merrni një tavë me madhësi mesatare dhe shtroni në të një letër pjekjeje.
Në një tas të madh bashkoni tërshërën, mjaltin, gjalpin e kikirikut, vaniljen dhe përdorni një mikser dore për t’i trazuar të gjitha bashkë.
Gjysmën e masës e vendosni tek tava dhe e përhapni në të gjithë sipërfaqen e saj duke e ngjeshur mirë me dorë.
Ndërkohë në një tas të vogël bashkoni copëzat e çokollatës me gjalpin e kikirikut. I fusni në mikrovalë dhe i lini të shkrihen për dy minuta.
Masën e shtoni sipër tavës dhe e përhapni mirë me një spatul. E fusni tavën në frigorifer për 20 minuta.
Më pas e nxirrni dhe i shtoni sipër masën tjetër të mbetur të tërshërës.
Ngjesheni mirë me dorë dhe e prisni në 12 pjesë.
E fusni sërish në frigorifer edhe për disa minuta të tjera, derisa masa të forcohet.
Më pas mund ta shijoni. Ju bëftë mirë!
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment